ماجرای کودکانی که بازیچه میلیاردرهای شهر می‌شوند
گونده ليگ سوزلر آذر بايجان اوغلوندان
امیدوارم بادرج واقعیتها،انعكاس مشکلات عمومی مردم وکارگران مخابرات مراکز روستایی (قشر ستمديده اين سرزمين)وبا ياري ومساعدت شما عزيزان به وظيفه شرعي وديني خودعمل كرده وصداي مظلوميت انسانهاي فراموش شده را به گوش مسئولين برسانم.

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان وطن سسي و آدرس watansasy.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 197
بازدید دیروز : 574
بازدید هفته : 197
بازدید ماه : 3751
بازدید کل : 65439
تعداد مطالب : 785
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

https://telegram.me/joinchat/CTykzQhYDnD7TJj00YtduQ

آمار مطالب

کل مطالب : 785
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 4

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 197
باردید دیروز : 574
بازدید هفته : 197
بازدید ماه : 3751
بازدید سال : 19429
بازدید کلی : 65439
ماجرای کودکانی که بازیچه میلیاردرهای شهر می‌شوند

 عیسی فرهادی فرماندار تهران از جمع آوری 1025 نفر متکدی بزرگسال از ابتدای اجرای طرح جمع آوری متکدیان سطح شهر تهران خبر داد و افزود: در این طرح 139 کودک متکدی نیز از سطح خیابان‌های سطح تهران جمع آوری شدند.

 
فرهادی  با بیان اینکه جمع آوری 500 متکدی دیگر که قبلا شناسایی شده‌اند همچنان ادامه خواهد داشت، اظهار کرد:‌ البته بحث شناسایی متکدیان زیر 15 سال نیز تا ابتدای مهرماه در قالب این طرح ادامه پیدا خواهد کرد.
 
وی افزود: خوشبختانه به اذعان بسیاری از شهروندان در حال حاضر وضعیت شهر تهران بهبود پیدا کرده و چهره پایتخت از وجود متکدیان پاک شده است.
 
وی با تاکید بر لزوم مشارکت شهروندان در موفقیت طرح جمع آوری متکدیان پایتخت از شهروندان خواست جهت فرهنگ سازی و همکاری شهروندان از کمک به افراد متکدی در خیابان‌های سطح شهر تهران خودداری کنند، بسیاری از افرادی که سر چهارراه‌های شهر تهران برای تکدی‌گری حضور پیدا می‌کنند در قالب شبکه‌های تکدی‌گری به سودجوئی مشغول هستند.
 
*شناسایی هفت شبکه تکدی‌گری
 
فرماندار تهران تاکید کرد: در حال حاضر هفت شبکه تکدی‌گری شناسایی شده و مکاتبات لازم برای دستگیری آنها انجام شده است که قطعا قانون برخورد قاطعی با شبکه‌هایی که از انسان به ویژه کودکان به عنوان ابزاری برای سودجوئی و کسب درآمد استفاده می‌کنند خواهد داشت.
 
وی افزود: شهروندان اگر قصد کمک دارند بهتر است کمک‌های خود را در قالب کمیته امداد، بهزیستی و موسسات خیریه به دست افراد واقعا نیازمند برسانند. بی تردید اگر کمک‌ها از این مسیر باشد منطقی‌تر انجام می‌شود و قطعا به دست افراد نیازمند می‌رسد. متاسفانه امروز بسیاری از افرادی که در خیابان‌های تهران مشغول تکدی‌گری هستند نیازمند نیستند و عضو شبکه‌هایی هستند که با تحریک احساسات شهروندان به سودجوئی مشغولند و پول خوبی نیز به جیب می‌زنند.
 
فرهادی در پاسخ به سوالی مبنی بر سرنوشت اتباع بیگانه‌ای که در طرح جمع آوری متکدیان دستگیر می‌شوند گفت: تعدادی از کودکانی که در طرح جمع آوری متکدیان از سطح خیابان‌های پایتخت جمع آوری شدند از اتباع بیگانه بودند که تحویل امور اتباع می‌شوند و در مرحله بعد نسبت به ترد آنها از کشور اقدام می‌شود.
 
فرهادی به هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: دستگاه قضایی همکاری بسیار خوبی در این طرح داشته و همین امر موجب شده است که موفقیت چشمگیری در جمع‌آوری متکدیان سطح شهر تهران داشته باشیم.
 
فرماندار تهران در خاتمه خاطرنشان کرد: در حال حاضر افرادی که در قالب این طرح جمع آوری می‌شوند و از سایر شهرستان‌ها برای این کار به تهران آمده‌اند در سامان‌سراهای شهر تهران نگهداری می‌شوند ، البته برخی از افرادی که از شهرستان‌های اطراف تهران مراجعت کرده بودند توسط بهزیستی به شهر خودشان باز گردانده شده‌اند.
 
*50 درصد گدایان در تهران ثروتمندند
 
فرزاد هشیار، رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: 50 درصدشان جزو ثروتمندان پایتخت هستند و 35 درصدشان هم به شکل خانوادگی و شبکه مافیایی گدایی می‌کنند و البته تهران، حالا به نقطه‌ای امن و بی‌خطر برای تکدی گری‌های بین‌المللی تبدیل شده است، خیلی‌ها از آفریقا یا نقاط دیگر دنیا، هم‌اکنون «تهران» را برای شغل بی‌زحمت گدایی انتخاب می‌کنند.
 
وی با تأکید بر اینکه فقط 15 درصد متکدیان در تهران نیازمند واقعی هستند، گفت: ما در حال حاضر در بازداشتی‌ها، بیشتر از منکدی ایرانی به گدایان خارجی برخورد می‌کنیم.
 
*جمع آوری روزانه 20 گدا در تهران
 
به گفته هشیار، روزانه 20 گدا در تهران جمع می‌شودکه پس ازانتقال آنها به مراکز ویژه شهرداری، از سوی قاضی برایشان حکم صادر می‌شود.
 
او درباره گدا غربتی‌ها هم گفت: این گدایان در منطقه جنوب بازار تهران، لب خط (شوش) و هرندی بیشتر دیده می‌شوند. هوشیار البته از طرح «شهر بدون گدا» خبر داد و گفت: طرحی به صورت ویژه برای شهر بدون گدا طراحی می‌کنیم، البته بگویم که نمی‌توان تکدی‌گری را به صفر رساند، اما می‌توانیم تعداد آنها را کم کنیم و نخستین اقدام در کم کردن تعداد متکدیان این است که مردم به گدایان کمک نکنند. وی با بیان اینکه مسئولیت حاکمیتی شهرداری در حوزه مقابله با آسیب، تأمین زیرساخت برای کنترل کاهش آسیب‌ است، گفت: سه مخاطب هدف در حوزه آسیب‌ها وجود دارد، متکدیان، کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهر و کودکان کار و خیابانی.
 
هوشیار با اشاره به وجود 8 مددسرای عادی و 12 مددسرای اضطراری برای کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهرگفت: براین اساس 6 هزار نفر در نیمه دوم سال از خدمات شهرداری در حوزه کاهش آسیب‌ها استفاده خواهند کرد.
 
 *مافیای تکدی‌گری با درآمدهای میلیونی
 
عبدالرضا عزیزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: برای جمع‌آوری متکدیان از سطح شهر باید قوه قضاییه حکم بدهد، نیروی انتظامی جمع‌آوری کند و شهرداری به مدت دو هفته از آنها نگهداری کند.
 
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی نیز پس از شهرداری مسؤولیت بررسی وضعیت متکدیان را به عهده می‌گیرد، گروه‌های مافیا را از غیرمافیا، نیازمند را از غیرنیازمند، معلولان، کودکان و ... را شناسایی و تفکیک می‌کند.
 
این نماینده مردم در مجلس، گفت: اما از این اقدام مهمتر این است که اگر در این شناسایی‌ها مشخص شد متکدی فرد خارجی است آن را از کشور خارج کنند و آنهایی که زیرنظر مافیا هستند شناسایی و نیازمندان واقعی تحت حمایت سازمان‌های بهزیستی و کمیته امداد در آیند.
 
عزیزی گفت: متأسفانه خواسته این متکدیان نیز بالا رفته ‌آنها در سازمان‌های  حمایتی ماهی 50 تا 100 هزار تومان می‌گیرند که البته همه هم دریافت نمی‌کنند اما با این مبالغ روزی می‌گذرانند. این در حالی است که متکدیان دیگر ماهانه 2 تا 3 میلیون تومان درآمد دارند در نتیجه به حقوق ماهانه سازمان‌های حمایتی اکتفا نمی‌کنند.
 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در جامعه باید فرهنگ‌سازی انجام شود و مردم اگر می‌خواهند کمکی کنند به سازمان بهزیستی و کمیته امداد بدهند تا به درستی اجرا شود. نباید مردم به متکدیان خارجی یا مافیا کمک کنند که هر روز قوی‌تر و بیشتر شوند مردم باید یاد بگیرند در خیابان به متکدیان کمک نکنند.
 
*۹۰درصد گدایان نیازمند واقعی نیستند
 
وی گفت: در تبریز مرکزی خصوصی وجود دارد که گدایان را شناسایی کرده، بر اساس ‌آن نیازمندان واقعی مشخص می‌شوند در جمع‌آوری 700 گدا در این شهر، 650 نفر از آنها خارجی یا عضو گروه‌های مافیایی بوده است در نتیجه 90 درصد افرادی که گدایی می‌کنند نیازمند واقعی نیستند.
 
عزیزی افزود: باید در تمام استان‌ها این فرهنگ ایجاد شود و افراد نیازمند واقعی از غیرواقعی مشخص شود.چون گروههای متکدی مافیایی هستند که در ماه 2تا 3 میلیون درآمد دارند و هر متکدی فقط درصد مختصری از آن را می گیرد و بیشتر درآمد به جیب سرکرده‌های گروههای متکدی می رود.
 
*متکدیان مجهول‌الهویه زیر پوست شهر
 
حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در رابطه با ساماندهی متکدیان در کشور، گفت: قانونی در رابطه با بحث متکدیان در سال 87 داریم که اصل کار با فرمانداری و  استانداری و محوریت این امر به شهرداری‌ها داده شده است و شهرداری طبق قانون باید متکدیان را در مکان‌های موقتی نگهداری کند تا از نظر بیماری‌های واگیر وضعیتشان مشخص شود یا اینکه سابقه جرم و بزهکاری نداشته باشند.
 
وی ادامه داد: چند سال پیش وقتی شهرداری این اقدام را انجام داد مشخص شد که فقط 17 درصد از متکدیان جمع‌آوری شده‌ نیازمند واقعی بودند طبق قانون هر دستگاهی موظف به رسیدگی به بخشی از این متکدیان است مثلاً کمیته امداد به در راه‌ماندگان رسیدگی می‌کند و بهزیستی به کودکان زیر 18 سال، سالمندان و معلولان متکدی رسیدگی می‌کند و چنانچه مجرم باشد قوه قضاییه، مسؤول است.
 
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: افرادی که به عنوان متکدی فعالیت می‌کنند معمولاً مدارک هویتی ندارند و هویت دیگری را برای خود معرفی می‌کنند. این افراد مجهول‌الهویه هستند یا مثلاً سالمندی است که آلزایمر دارد، یا به عمد می‌گوید که نمی‌داند چه کسی است به همین دلیل باید حتماً این افراد احراز هویت شوند و صرفاً دانستن کد ملی آنها کفایت نمی‌کند.
 
فرید گفت: متکدیان به این دلیل باید شناسایی شوند که ممکن است مجرم باشند و در لباس متکدی‌گری ورود کنند یا اینکه مثلاً در شهری شناسایی و بازداشت شوند و در شهر دیگری پیگیر کار خود باشند.
 
وی تصریح کرد: بررسی سلامت این افراد هم مهم است مثلاً اگر بیماری واگیر داشته باشند، سالمند یا کودکی که بیماری سل داشته باشد در اقامتگاه‌ها به سایر متکدیان هم بیماری خود را منتقل می‌کنند.
 
 معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: بنابراین بررسی‌های اولیه برای متکدیان مهم است و پس از آن به سمت دستگاه‌های متولی هدایت می‌شوند ما در سازمان بهزیستی برای ساماندهی بیش از 60 درصد این متکدیان که غیرتهرانی‌ هستند حمایت‌های لازم را برای سالمندان، بیماران مزمن روانی و کودکان داریم.
 
فرید گفت: اغلب این افراد را پس از شناسایی به استان‌های مربوطه می‌فرستیم تا ساماندهی شوند همچنین فرآیند مددکاری را برای آنها داریم که چنانچه خانواده داشته باشند این افراد به خانواده‌هایشان سپرده شوند.
 
*شناسایی سالانه 1300 کودک گدا در پایتخت
 
وی در مورد کافی بودن مراکز نگهداری آنها، گفت: برای کودکان خیابانی 37 مرکز داریم این در حالی است که بیش از 90 درصد آنها با پدر و مادر خود زندگی می‌کنند بنابراین باید مددکاری اجتماعی برای آنها انجام شود و به صرف اینکه در خیابان هستند نمی‌توانیم آنها را بگیریم و به مراکز خود بفرستیم.
 
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: در حوزه سالمندان و بیماری مزمن روانی نیز ساماندهی را به استان‌های مربوطه واگذار کرده‌ایم و در تهران ظرفیت نگهداری داریم.
 
فرید گفت: در تهران سال گذشته در بحث معلولان و سالمندان متکدی 300 نفر از شهرداری به سازمان بهزیستی سپرده شد که اغلب متکدیان بی‌خانمان بودند.
 
وی افزود: در بحث کودکان زیر 18 سال نیز سالانه حدود 1300 نفر فقط در تهران در بحث تکدی گری از خدمات ما بهره‌مند می‌شوند که ممکن است خدمات را به صورت روزانه یا شبانه‌روزی دریافت کنند.
 
*پول به جیب زدن روسای گدایان شهر
 
مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره جمع آوری متکدیان شهر تهران اظهار داشت: شهرداری تهران باید با ناهنجاری‌هایی که آشکار و متجاهر است مقابله کند و به نوعی این ناهنجاری‌ها را از سطح جامعه بردارد.
 
وی افزود: برداشتن این آسیب‌ها از سطح شهر که متوجه کارتن‌خواب‌ها،‌ دستفروشان، کودکان کار و... می‌شود باید به شیوه‌ای باشد که مجدداً منجر به بازگشت این افراد به سطح جامعه نباش و ساماندهی شوند.
 
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: سازمان بهزیستی در رابطه با آسیب‌های اجتماعی نقش اصلی را ایفا می‌کند و دستگاه‌های انتظامی و قضایی نیز باید در کنار شهرداری تهران و سازمان بهزیستی نسبت به جمع‌آوری و تسهیل در ساماندهی این افراد اقدام کند.
 
وی بیان داشت: شهرداری به تنهایی نمی‌تواند نسبت به جمع‌آوری آسیب‌های اجتماعی اقدام کند و نباید این اقدامات به صورت سطحی انجام شود و باید عمقی باشد، چرا که این افراد مجدداً به سطح شهر و جامعه بازمی‌گردند.
 
شاکری گفت: در حوزه جمع‌آوری معتادین متجاهر در سطح شهر تهران نتوانستیم نقطه آسیب را برداریم بلکه این افراد را پراکنده کردیم.
 
عضو شورای شهر تهران گفت: در حوزه متکدیان نیز سازمان‌های هرمی‌ شکل گرفته که منفعت‌های کلانی از تکدی‌گری می‌برند و در این بین، مسائل ثروت‌اندوزی، فحشا، تبادل مواد مخدر نیز انجام می‌شود.
 
وی گفت: در جلساتی که در این خصوص برگزار شده است، تلاش شهرداری و پیگیری جدی در این زمینه را دیده‌ایم و باید دیگر دستگاه‌های متولی نیز در این خصوص به جد وارد عرصه شوند تا بتوانیم چهره جامعه را از این آسیب‌ها پاک کنیم.
 

تعداد بازدید از این مطلب: 481
|
امتیاز مطلب : 54
|
تعداد امتیازدهندگان : 18
|
مجموع امتیاز : 18


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود